Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Χορτονομές των μυρικαστικών της διαφθοράς

 Οι Δημογέροντες (κρατούντες) της Σκύρου δεν αντιστάθηκαν στον Τούρκο κατά την μετάβαση της υποτέλειας από την Ενετοκρατία, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Για το λόγω αυτό οι κρατούντες τις Δημογεροντίας εξασφάλισαν την υπ΄ ευθύνη τους συνέχιση της περισυλλογής της δεκαετίας και του φόρου για τον νέο κατακτητή, ήταν δε τόσο τίμιοι δημογέροντες ΤΙΝΕΣ,  που δύο από αυτούς τους κρέμασαν το 1818 στην Κωνσταντινούπολη, και θα κρεμούσαν κι άλλους αν δεν μεσολαβούσε η Επανάσταση, Αυτοί που επέζησαν της κρεμάλας άφησαν αυτή την παρακαταθήκη στα παιδιά τους όπως την προσδιορίζει ο ΣΩΦΟΚΛΗΣ Δ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ 
"... τινές, δυστυχώς συμπολίται ν Σκύρω, τάξαντες ς μόνον τς ζως καί το δημοσίου των βίου προορισμόν, τήν κακόβουλον ντίδρασιν ες κάθε κοινόν το  τόπου καλόν,…"


Στη συνέχεια όμως μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων από την διπλή σκλαβιά, του Τούρκου και των κρατούντων συνεργών του, κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, έρχεται πλέον η υποδούλωση των Σκυριανών υπό τον μανδύα ανωμάλων δημοκρατικών διαδικασιών και οριστικοποιήται η συνέχιση της κτηνωδίας τινών Δημογρερόντων με ΠΟΛΙΤΙΚΗ πλέον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ δια του αυθαιρέτου ερμηνειών επιτροπών της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας απουσία κάθε συμμετοχής του δεινοπαθούντος λαού της Σκύρου στη διαδικασία των ερμηνειών της σχέσης των πραγμάτων για το ορθό των αποφάσεων.

Με αποτέλεσμα να χαρίζουν ως νέοι δεσμώτες των Σκυριανών, κρατούντες δημογέροντες, στον εαυτό τους περιουσιακά του Δήμου των Σκυρίων, και να προικοδοτούν στη συνέχεια ακόμα και με δημόσια περιουσία! τα παιδιά τους


  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: